divendres, 4 de maig del 2007

Una setmana a Malta (XIII) Dilluns sant. Mosta

De Mdina vam anar a Mosta. Una altra ciutat, de les més importants de l'illa, que té com peculiaritat l'església amb la tercera cúpula en magnitud del món. Almenys així ho diuen ells, i no tinc per què desconfiar-ne.

La primera cúpula sería Sant Pere de Roma, al Vaticà
La segona la de Haggia Sofia a Istanbul (Constantinopla)
i la tercera aquesta de Mosta.

L'església és moderna, del segle XVIII, i presenta com a anècdota un miracle. Durant la segona guerra mundial, un pilot alemany va llençar una bomba sobre l'església on hi havia una gran quantitat de gent del poble que s'hi havia refugiat. Aquesta bomba no va explosionar.

Conten que, acabada la guerra, el pilot hi va anar al poble a demanar-ne disculpes. I els maltesos, fent honor a la seua tradicional hospitalitat, el van rebre bé, i li van agrair el detall.

Quan vam tornar a l'hotel, el Pergola a Mellieha, em vaig trobar amb una desagradable sorpresa, m'havien robat el ipod i el carregador del calaix de la còmoda de l'habitació. Ho vaig comunicar a la direcció de l'hotel, però ni se'n van fer càrrec, ni van prendre cap mesura per rescabalar-me. Ho deixe aquí perquè quedi constància del meu rebuig a la postura adoptada per l'hotel, al que ni tornaré ni aconselle que hi aneu.


2 comentaris:

julio navarro ha dit...

04.05.2007

helena dijo

Hola JPolinya:

En la descripción de los recorridos me estás haciendo recordar de lleno mi viaje a Malta y fueron muy hermosos los recuerdos.

En Mdina, hábía un lugar marcado con piedras en el suelo que se supone era el centro energético de la ciudad. Si uno se situaba allí se sentía.... (¿qué sentiría cada uno?)

Besos.

julio navarro ha dit...

04.05.2007

NEKANE dijo

QUE COMPLETO LO HAS HECHO, FOTOS DE CADA RINCÓN...
BESITOS