dilluns, 5 d’abril de 2010

Pasqua. Pa-blanquets

Un menjar típic de Pasqua, al poble, són els pa-blanquets.

Recorde que, quan era menut i ma mare encara pastava el pa a casa i el portava al forn a cuinar, Pasqua era una festa de pans: pa-blanquets, mones, panous.

Ara els comprem al supermercat, Mercadona, Consum, o als forns o fleques del poble.

Es tranca d'uns panets petitons, ben blanquets com el seu nom indica, que són buidats de la seua molla, a través d'un forat fet a la panxa, i farcits amb un sofregit de tomata, ou bollit, magre picat i pinyons, o bé, en compte de magre picat tonyina en conserva.

Un cop farcits, els tornem a tapar amb el quadradet de la corfa per on els hem buidat, untada amb clara d'ou perquè s'apegui bé.

Els passem sencers per ou batut i els posem a la paella amb oli ben calent per sofregir-los una mica.


I ja està. A menjar



Les restes del farcit



i els panets



s'unten en l'ou



i s'hi posen a la paella en oli bullent



i, per fi, aquest és el resultat.