Un menjar típic de Pasqua, al poble, són els pa-blanquets.
Recorde que, quan era menut i ma mare encara pastava el pa a casa i el portava al forn a cuinar, Pasqua era una festa de pans: pa-blanquets, mones, panous.
Ara els comprem al supermercat, Mercadona, Consum, o als forns o fleques del poble.
Es tranca d'uns panets petitons, ben blanquets com el seu nom indica, que són buidats de la seua molla, a través d'un forat fet a la panxa, i farcits amb un sofregit de tomata, ou bollit, magre picat i pinyons, o bé, en compte de magre picat tonyina en conserva.
Un cop farcits, els tornem a tapar amb el quadradet de la corfa per on els hem buidat, untada amb clara d'ou perquè s'apegui bé.
Els passem sencers per ou batut i els posem a la paella amb oli ben calent per sofregir-los una mica.
Recorde que, quan era menut i ma mare encara pastava el pa a casa i el portava al forn a cuinar, Pasqua era una festa de pans: pa-blanquets, mones, panous.
Ara els comprem al supermercat, Mercadona, Consum, o als forns o fleques del poble.
Es tranca d'uns panets petitons, ben blanquets com el seu nom indica, que són buidats de la seua molla, a través d'un forat fet a la panxa, i farcits amb un sofregit de tomata, ou bollit, magre picat i pinyons, o bé, en compte de magre picat tonyina en conserva.
Un cop farcits, els tornem a tapar amb el quadradet de la corfa per on els hem buidat, untada amb clara d'ou perquè s'apegui bé.
Els passem sencers per ou batut i els posem a la paella amb oli ben calent per sofregir-los una mica.
I ja està. A menjar
Les restes del farcit
i els panets
s'unten en l'ou
i s'hi posen a la paella en oli bullent
i, per fi, aquest és el resultat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada