dimecres, 27 d’agost del 2008

Un cap de setmana d'excursió per l'Aragó (I) San Juan de la Peña

El passat cap de setmana, dies 22, 23 i 24 d'agost, vingueren uns amics madrilenys a Saragossa, amb ganes de visitar una mica, dins del possible, el país.

Desafortunadament, divendres ens creuàrem, jo cap a Madrid, on havia de visitar uns clients, i estar amb els meus fills, amb els que vaig dinar i visitar, per cert, una exposició absolutament recomanable, "Máquinas & Almas" al Reina Sofia. Encara que tots els artistes tenen el seu indubtable mèrit, els meus preferits, són Sachiko Kodama, i Daniel Rozin. Genials.

L'endemà de matí, dissabte, jo ja tornat a Saragossa, vam eixir cap a la primera etapa de l'excursió, el monestir vell de San Juan de la Peña. Es tracta d'un antic monestir benedictí, aixoplugat sota l'abric d'una muntanya que li fa de cobertura (relativa, cert) de les inclemències del temps. Té una rèplica del sant calze (o grial segons alguns) que actualment es conserva a la Seu de València, a la sala de les cadenes (cadenes del port de Marsella que Roger de Llòria es va endur en una de les seues incursions. Però deixem-nos d'històries.

En arribar des de Santa Cruz de la Serós, ens comuniquen que ja no és possible aparcar a la carretera, i que cal pujar al monasteri nou, ja restaurat, on podrem aparcar, adquirir les entrades per visitar ambdós monestirs, i baixar amb el minibús que tenen destinat a connectar-los.

Aquestes són les fotos del monestir vell:





























































































































































































3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ohhhhhh
quines pedres, quines voltes, quins capitells i quins terres i sostres!!
M'agraaaaaadaaaaa molt.
M'entusiasmen les pedres. No puc fer-hi més.
Moltes gràcies
Una gran visita

colombine ha dit...

son bellísimas Julio ..dan para un video ..de esos que tu montas...merece la pena...Parece que en ahí ya hace fresco..!qué envidia!...

Cuando viajas , se nota ..que no te pierdes detalle ...y en tu tierra como en este caso ..tiene que ser una delicia teneros de guias...

besos..

Mari ha dit...

Aquestas i ´`on las fotos que he vist al matí chulisimes me hàn agradat moltisimo y conoixer a la teva famella.Un petò t´estima Mari.