dilluns, 2 de maig del 2011

Baixada 2011 Castell de Focs

Les festes de Cullera pugen i baixen amb la Pasqua, ja que comencen dissabte de Pasqua, amb la baixada de la marededéu del Castell, continuen amb Sant Vicent, diada principal del patró del poble, dilluns de la segona setmana de Pasqua, i acaben el diumenge següent amb la pujada de la marededéu, novament al castell, o passarà la resta de l'any.

Durant aquest nou dies de festes, la marededéu serà passejada pel raval de Sant Agustí, (Aurora del Raval), duta al port (històricament enclavat en el riu Xúquer, tal com ja ocorria des del temps dels romans), i a Sant Antoni (Aurora de Sant Antoni)

Un component fonamental de les festes són, per tant, els actes religiosos, processons (o com diem per ací, provessons, (suavització en v de la bilabial f a professons) la pólvora (mascletades i castells) i les bandes de música.

De la processó de baixada de la marededéu diverses fotos de l'espectacular castell de focs, i alguns dels balls.

Castell de focs. Cavaller és únic.



Ball de Bastons







Ball de pastoretes



Ball dels arquets



Ball de cavallets




Ball de la Muixeranga. Per primera vegada a Cullera, amb una colla de Cullera.



Ball de teixidores



I, per últim, el Ball de nanos



Realment no l'últim.

Després venien comuniants i comuniantes, fallers i falleres, gent diversa, l'anda amb la marededéu custodiada per guàrdies civils, les autoritats municipals i eclesiàstiques, i la banda de música.

A València, les processons (les provessons) són realment importants, magnífiques i, sobretot, barroques.

1 comentari:

Anònim ha dit...

julio ¡que bonito es todo esto! He visto todos los videos. Parece un acontecimiento espectacular.¿Como estás? Espero que muy bien.

Un fuerte abrazo