diumenge, 25 de juliol de 2010

La Retreta. Comencen les festes

Anit, com la majoria de dissabtes, anàrem a sopar amb els amics de Polinyà.

Però anit era especial. Hi havia la "Retreta", aquesta rua de carnaval amb nom de parada militar, que a finals de juliol anuncia les festes d'agost del meu poble.

Cert que hem perdut, llàstima, les elaborades carrosses preparades al llarg de tot l'any, que encara recorde de la meua infància.

Els temps canvien i les presses d'avui són enemigues d'aquestes exquisideses que demanen la calma que relacionem amb aquell món rural, ja perdut, on les coses valien, independentment del preu que d'altres li pogueren donar.

Però allò que no ha desaparegut, que continua, són les ganes de festa, el goig de disfressar-se, de travestir-se, i eixir al carrer, en família i amb la família, no només joves, també pares i fills i iaios i nets, ocupar els carrers, tancar el poble als cotxes i obrir-lo als forasters.

En una setmana començaran, oficialment, les festes.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Как говорилось на 2NT.ru Я принимаю натуральные скипидарные ванны Скипофит для похудения, начинать и вместе укрепляю иммунитет. следовать каждую ванну уходит порядка 400 грамм, ванны принимаю через день. однако есть тогда еще кто-нибудь, который пользуется Скипофитом? если и, то для чего, для лечения или для похудения?