dilluns, 19 de gener de 2009

Hostalric, una muralla ben aprofitada

Ahir diumenge, havent dormit Tere i jo a casa d'uns amics a Tordera, casa on, dissabte 17 dia de Sant Antoni, ens havíem trobat físicament per primera vegada no només amb ells, magnífics hostes coneguts gràcies a l'activitat blocaire de Marta (Uru), el seu home, Setxu, i llurs tres gosos: Neu la pacífica, Humphrey el desvergonyit, i Niní la tímida, sinó a més a més amb els també blocaires Frederic (Xarbet) i Cristina (Rauxa) i els seus amics Andreu i Sussie, ahir diumenge, dic, Marta i Setxu tingueren l'amabilitat d'aconsellar-nos visitar i acompanyar-nos en la visita d'Hostalric.

Així que, agafàrem els cotxes i sortirem per fer-hi els catorze o quinze quilòmetres de distància que n'hi ha.

Hostalric és un petit poble de La Selva dominat per un castell fortalesa que en certes característiques em recordà el de Salses, però per mi, l'encant principal de la vila són les muralles que hi devallen i que han estat aprofitades pels vilatans per viure-hi.

Aquí us deixe unes quantes fotografies


Abans de res, del castell

Panoràmic mar de xoperes

Setxu i Tere, mentre Marta i jo, li féiem la volta al castellPanoràmica del poble, com hi veieu la vila segueix la murallaL'església del pobleI una torre solitàriaUna altra torre amb la bandera del poble

Les campanes del castelli la torreta que les suporta (interior)Les fossesMar de xops sota les dues banderes, la catalana i la del poble

Aquí em vaig fotografiar l'ombra, em va fer gràcia. Un caprici com un altreJa al poble, a l'aparcament. Plaça de BousCarrer dins les muralles. Carrer Major, com no podia ser d'altra formaCarreró de baixada al carrer Coronel Estrada (la muralla per fora)

Carrer Coronel Estrada. Cases adosades a la muralla.

La banderola roja correspon al Restaurant Cal Esparter on finalment vam dinar

No em direu que no us sembla curiosa la imatgeBaixant a dinar, Setxu en primer pla, Tere adelantada, Marta havia entrat al restaurant pel carrer major, per agafar taula
Escaleta que connecta l'entrada pel carrer de baix, Coronel Estrada, i l'entrada pel carrer major. Era continuament transitada per l'amo i els cambrers.
Vista del restaurant.

Per cert, la carta no tenia preus, a taula hi havia una amanida per quatre que no havíem demanat, i ens serviren unes tostades amb pebrots vermells escalivats que estaven de cine. Vam demanar un plat cadascú, i comprovàrem com d'abundant i generós podia ser l'amo. Aigua, vi i gasosa, postre i cafès. El preu pels quatre... 60€ (no m'he equivocat, seixanta euros). Si torne per Hostalric sé on haig de dinar.
I per acabar dues reixes a les finestres del carrer major.2 comentaris:

Uru ha dit...

Ostres! Julio!
Has brodat el reportatge!
Després miraré de penjar totes les meves fotos al Picasa i així arreplegues les que et facin gràcia.
A mi no m'agrada gens això de sortir a les fotos de la Comunidad. Però en el teu cas és diferent, si vols penjar la cel·lebració aqui, no tinc problema (només les que sortim totes guapes i guapos!!!)
Quina ràbia però que el castell no fos tot obert, hi ha espais absolutament genials dins. Però espero que pogueu venir a la festa de l'edat mitja i disfrutar del tot.
Molts petons

XARBET ha dit...

Molt bon reportatge, si senyor. Saps que no tothom es tan afortunat per fotografiar la seva sombra? Nomes els que tenen sol. El restaurant amb aquest preus no es bo a creure, justament sol ser al revés. Nosaltres fa uns anys ya varem visitar Hostalric, amb Andreu i Susi, es nota l¡emprenta de la edat mitjana, i l'antiguitat de les pedres.