dilluns, 30 d’abril del 2007

Una setmana a Malta (IX) Dilluns sant - Valleta

Dilluns de matí, tornem a sortir cap a Valletta. Ens interesava saber com arribar a Paola, on dimarts volíem veure l'Hypoggeum, i visitar la Co-Catedral de Sant Joan.

Malta té tres catedrals. La primera a Mdina (antiga capital de Malta), l'anglicana de Sant Pau, molt austera, tal com correspon a les esglésies reformades i la de Sant Joan a Valletta, una obra mestra del Barroc i de la Contrareforma, i que commemora la victòria contra els turcs al gran setge de Malta de 1565.

La catedral de Sant Joan, amb uns impressionants frescos de Mattei, tota decorada amb pans d'or, dues pintures de Caravaggio que, també aquí fou empresonat, i les vuit capelles, cada una pertanyent a una de les "llengües" o nacions que formaven l'entramat polític de l'Ordre de Malta.

Recordem que aquesta ordre neix com Hospitalaris de Sant Joan, i quan són expulsats de Jerusalem, passen a residir a Rhodes, on se'ls coneix per Cavallers de Rhodes. Més tard, expulsats pels turcs, al 1530, amb el consentiment de Carles V d'Alemanya i I d'Espanya, passen a residir a Malta i canvien el nom per Cavallers de Malta que és com actualment els coneixem.

La seua organització en nacions o llengües era la següent:

Alemanya

Anglaterra

Aragó que incloïa no només els regnes de la Corona d'Aragó sinó a més Navarra

Auvernia

Castella que incloïa Lleó i Portugal

França

Itàlia

Provença

I deixem-nos d'Història i d'històries.

Aquestes són les fotos d'aquell matí.


2 comentaris:

julio navarro ha dit...

01.05.2007

NEKANE dijo

Que preciosidad, ahora comienzo mis pinitos de fotógrafo.
BESITOS

julio navarro ha dit...

06.05.2007

lola-gj47 dijo

Si alguna vez voy , ya no tendré que comprar ninguna guia , seguro ...